Account
Formulator

Stel je eigen supplement samen en ga direct van start met de Online Formulator

Adres
Welkom bij EHF Production

Log onderstaand in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord

Registreer je hier
Vraag een account aan of log in
Geregistreerd
Nieuws | 29.04.2020

7 vitaminen en mineralen die je uit voeding kan halen

Vitamines en mineralen in voeding zijn heel belangrijk voor een goede weerstand. Probeer extra vitamines en mineralen binnen te krijgen, door voeding te eten die hier vol van zitten. Lukt dit je niet? Dan kun je dit extra ondersteunen door supplementen in te nemen.

1. Vitamine C
De bekendste ondersteuner van het immuunsysteem. Zit vooral in citrusfruit maar ook in paprika. Wil je een goede ondersteuning voor je immuunsysteem? Eet dan elke dag één rode puntpaprika.

2. Vitamine D3
Iedereen weet inmiddels dat veel Nederlanders aan het einde van de winter lagere waarden van vitamine D3 hebben. Veel mensen moeten vitamine D3 in deze tijd extra innemen. Er is dan minder zon, en Vitamine D3 kun je uit de zon halen. . Gelukkig kun je vitamine D3 ook uit voeding halen, zo zit het in vette vis, zuivel en boter. Ook zit er een klein beetje in aardappelen.

3. Vitamine A
Voor moeders is vitamine A bekend. Bij jonge kinderen wordt vaak geadviseerd om vitamine A druppels te gebruiken voor de weerstand. Dit immuunsysteem ondersteunend effect is al heel lang bekend. Vroeger kregen kinderen namelijk levertraan om de weerstand te ondersteunen. De bekendste bron van vitamine A is dan ook lever. Maar ook eieren, boter en dierlijke producten bevatten vitamine A. Vitamine A kan ook gemaakt worden uit plantaardige voeding zoals wortels waarin het in een voorloper genaamd provitamine A aanwezig is.

4. Vitamine B12
Vooral bekend van zijn effect op de energiestofwisseling en het brein, is vitamine B12 ook belangrijk voor de weerstand. Vitamine B12 is een echt dierlijk vitamine en daarom extra belangrijk voor bijvoorbeeld veganisten en mensen die vooral plantaardig eten. Het zit vooral in eieren, vlees en zuivel.

5. Zink
Dit mineraal, ook wel spoorelement genoemd, is net als vitamine C een echte immuunsysteem klassieker. Het komt vooral voor in vlees, schelp-en schaaldieren, noten, zaden en peulvruchten.

6. Selenium
Een relatief onbekend spoorelement maar echt heel belangrijk voor de weerstand. Via noten (vooral paranoten), zaden, peulvruchten en schelp- en schaaldieren krijg je flink wat binnen.

7. Koper
Het mineraal koper komt veel voor in noten, oesters, zaden, donker groene groente en werkt samen met zink in het ondersteunen van de weerstand.

Wil je voor de zekerheid zorgen dat je al deze bovenstaande stoffen optimaal inneemt dan kun je ook supplementen nemen. Het Fittergy weerstand pakket is echt meest complete booster van het immuunsysteem. Het bevat alle bovenstaande en nog extra stoffen in optimale doseringen. 

Natuurlijk kun je ook de losse producten nemen uit dit pakket, als je zelf goed inzicht hebt welke stoffen je via de voeding inneemt en welke niet.

Deel deze pagina:

Door gebruik te maken van onze website, ga je akkoord met ons

Cookie beleid