Account
Formulator

Stel je eigen supplement samen en ga direct van start met de Online Formulator

Adres
Welkom bij EHF Production

Log onderstaand in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord

Registreer je hier
Vraag een account aan of log in
Geregistreerd
01 Meer over

Tabletteren

Tabletten en capsules zijn de meest gebruikte orale toedieningsvormen voor voedingssupplementen en geneesmiddelen. In de farmaceutische industrie zijn tabletten met 70% veruit de meest gebruikte toedieningsvorm. In het vakjargon wordt dit ook wel aangeduid als de 'oral solid dosage form'.

Waarom zou u geneesmiddelen & voedingssupplementen tabletteren?

Het feit dat veel fabrikanten en merkhouders kiezen voor tabletten als 'oral solid dosage form' heeft een aantal redenen:

1. Tabletten zijn gemakkelijk in te nemen voor de klant;
2. De actieve ingrediënten zijn nauwkeuriger te doseren;
3. Tabletten kunnen geproduceerd worden met een constante kwaliteit en stabiliteit;
4. Tabletten zijn goedkoper te produceren dan capsules;
5. Tabletten kunnen een hogere dosering actieve ingrediënten bevatten, waardoor een betere therapietrouw ontstaat.

Tabletteren: het proces

De actieve ingrediënten worden gemengd met de minimaal benodigde hoeveelheden hulpstoffen, zodat er een kwalitatief goede tablet kan ontstaan. Hiermee wordt bedoeld om met zo weinig mogelijk hulpstoffen een tablet te slaan met een uniform afvulgewicht. Daarnaast moet deze slijt- en stootvast zijn en een desintegratietijd hebben (tijd van uiteenvallen in water/het lichaam) van minder dan 15 minuten. Het uiteindelijke resultaat is sterk afhankelijk van de tabletteer eigenschappen van het poedermengsel en de samenstelling.

Tabletten voorzien van een coating

Een nadeel is dat forse tabletten soms moeilijk in te nemen zijn. In die gevallen kunnen tabletten voorzien worden van een coating, waardoor het slikken gemakkelijker gaat. Ook kan coaten een eventueel vieze smaak van de tablet maskeren. Het komt heel soms voor dat een poedermengsel niet of zeer moeilijk te tabletteren is, waarna eventueel gekozen kan worden voor een capsule of poeder.

Tabletten laten produceren door EHF Production

EHF Production kan zowel lage als hoge aantallen tabletteren met verschillende tabletpersen, van excenterpersen tot rondlopers. Hierdoor kunt u met relatief kleine aantallen starten en dit later opschalen tegen zeer goede prijzen en kwaliteit.

Neem contact met ons op - We horen graag van je!

Heb je interesse in een van de producten of diensten
van EHF Production?

Door gebruik te maken van onze website, ga je akkoord met ons

Cookie beleid