Account
Formulator

Stel je eigen supplement samen en ga direct van start met de Online Formulator

Adres
Welkom bij EHF Production

Log onderstaand in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord

Registreer je hier
Vraag een account aan of log in
Geregistreerd
Nieuws | 18.05.2020

Marianne Timmer pleit in coronatijd voor gezondere levensstijl

Er zijn aanwijzingen dat er een verband is tussen overgewicht en een heftiger ziekteverloop door corona. Een gezondere levensstijl kan helpen om het virus te temmen, gelooft ook Marianne Timmer. De drievoudig olympisch kampioene schaatsen is nog altijd het absolute toonbeeld van fitheid en zelfs zij vindt dat haar lichaam af en toe een ’reset’ nodig heeft.

Ik ben op het punt gekomen om weer wat gezonder te eten”, begint Timmer meteen enthousiast te vertellen. ,,De laatste tijd ben ik wat meer thuis en dan neem je toch gemakkelijker dat drankje extra, of eet je sneller ’foute’ dingen. Dan doe ik een tiendaagse ’kuur’, zoals de Vegan Switch of Sportvasten, waarmee je je lichaam reinigt. Het pakt je overtollige vetcellen aan en laat je goede cellen weer efficiënter werken.”

Ze laat zich al jaren adviseren door medisch bioloog Remco Verkaik, die zijn leven heeft gewijd aan programma’s die vooral zorgen voor een betere vetverbranding in je lichaam. Hij zet zich in om obesitas en ongezonde levensstijlen terug te dringen. “Laat duidelijk zijn dat dit corona niet te lijf gaat, maar een gezondere levensstijl verhoogt wel je weerbaarheid en conditie, waardoor de kans kleiner is dat je getroffen wordt door het virus en andere ziektes.”

Remco is in mijn ogen de Sherlock Holmes van de metabolische verandering als het gaat om suikerverbranding om te zetten naar vetverbranding”, aldus Timmer. “Ik begeleid zelf ook mensen uit mijn omgeving die deze kuren willen volgen. Ik ben er niet om iemand er toe te zetten, want dit moet uit jezelf komen. Zoals ik nu weer de Vegan Switch ga doen, kun je gewoon heel lekker eten. Zo gebruik ik allerlei kruiden voor mijn groentes. Het Sportvasten vraagt wat meer discipline, maar het positieve effect op je gezondheid is na tien dagen echt merkbaar en wordt ook duidelijk in metingen.”

De vegan kuur is gebaseerd op het innemen van veel vaste plantaardige voeding in combinatie met voldoende beweging en speciaal geselecteerde voedingssupplementen. Sportvasten duurt eveneens tien dagen en is zeer effectief om je te verlossen van overtollig visceraal vet. Verkaik werkt al jaren nauw samen met De Vrije Universiteit Amsterdam, Erasmus Universiteit, Sport Universiteit Keulen en de Universiteit van Caserta Napels, die de werking van Sportvasten in wetenschappelijk onderzoek bekrachtigen.

Verkaik: “Juist dat inwendige buikvet verhoogt de risicofactoren voor welvaartsziektes. Te veel vet zorgt voor ontstekingsreacties. Verschillende hoogleraren wijzen naar de ic’s, waar er relatief gezien meer mensen met corona terecht komen die niet fit en te zwaar zijn. Dus ja, ik roep absoluut op om gezonder te gaan leven, zodat het virus minder kans heeft zwaar toe te slaan.”

“Ik ben geen veganist, maar eet wel bewust. Geen plofkippen bijvoorbeeld, maar biologisch vlees en vis”, vervolgt Timmer, die qua werkzaamheden even minder te doen heeft. ,,Ik ben ’hulp chef-de-mission’ van Esther (Vergeer, red.)”, doelt ze op haar functie van ’deputy’ tijdens de Paralympische Spelen in Tokio. “Dat staat even stil allemaal. Ik heb nu wat meer tijd nu om mijn sociale banden wat aan te trekken. Veel per telefoon, maar juist in deze periode realiseer ik me wel meer dat je dierbaren heel belangrijk zijn. En hoe essentieel het is dat je gezond leeft. Wat dat betreft brengt corona misschien ook wel iets goeds, dat mensen zich daar veel bewuster van worden.

Bron: Ruggenberg, H (2020, 18 mei). Marianne Timmer pleit in coronatijd voor gezondere levensstijl. de Telegraaf. (pag. 8)

Deel deze pagina:

Door gebruik te maken van onze website, ga je akkoord met ons

Cookie beleid